Sve više skijaša i gostiju na Jahorini

0

Olimpijski centar /OC/ “Jahorina” svakodnevno dočekuje sve veći broj skijaša koji uživaju na odlično uređenim stazama na kojima ima 30 centimetara snijega, rekla je Srni portparol ovog skijaškog centra Sanja Ćeremidžić.

Ona je navela da će ski-karata do 16. decembra biti na popustu od 70 odsto, tako da dnevna karta košta 13,20 KM.

Ćeremidžićeva je istakla da u narednim danima Olimpijski centar organizuje brojne zabavne manifestacije, od kojih se izdvaja “JahorinSki retro opening”, od 13. do 16. decembra, uz takmičenje Mini olimpijada i koncert “Crvene jabuke”.

“Ono što najviše raduje sve naše goste jeste prednovogodišnji koncert jedne od najvećih zvijezda regiona Lepe Brene. Karte za koncert već su u prodaji i moguće ih je kupiti u sistemu Kupikartu.ba i na prodajnim mjestima u hotelu `Bistrica` na Jahorini, u kafeima `Tema` i `Galerija Tom` na Palama, u kozmetičkom salonu `Kis` u Lukavici i u klubu `Frojd` u Bijeljini”, navela je ona.

Ćeremidžićeva je istakla da se OC “Jahorina” kvalitetom skijaških staza i posebnim planinskim ambijentom izdvaja od ostalih ski-centara u regionu, jer na jahorinskim alpskim skijaškim stazama, ukupne dužine 40 kilometara, mogu uživati i početnici i vrhunski skijaši.

Prema njenim riječima, Centar je za ljubitelje nordijskog skijanja, pripremio više od 10 kilometara nordijskih staza na Dvorištima, dok je za najmlađe skijaše pripremljen Ski vrtić Poljice i Ski poligon Bistrica, u kojima mogu da naprave svoje prve skijaške korake.

Ona je dodala da se OC “Jahorina” može pohvaliti i najsavremenijim žičarama za prevoz korisnika, ukupnog kapaciteta 13.000 skijaša na sat i obuhvataju tri šestosjeda, dva dvosjeda, četiri ski-lifta, a šestosjed Poljice ili Ogorjelica prevozi posjetioce Jahorine i u toku ljetne sezone i omogućava im da uživaju u panoramskom razgledanju ove planine.

Srna