Struconu u Crnoj Gori posao od 9 miliona eura

0

Crnogorska Uprava javnih radova i sarajevsko preduzeće Strucon potpisali su ugovor o izradi idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare na Hajli u Rožajama a ugovorena je i izrada idejnog rješenja ski staza na ovoj lokaciji.

Ugovorena vrijednost izrade tehničke dokumentacije i radova je skoro 9 miliona eura, koje će Vlada Crne Gore obezbijediti kroz kapitalni budžet.

Sarajevska kompanija se obavezala da će u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora izraditi idejno rješenje žičare, a četiri mjeseca od njegovog prihvatanja i glavni projekat za ovaj segment ugovora, saopšteno je iz Vlade, prenosi crnogorski portal Investitor.

Na osnovu prihvaćene projektne dokumentacije, izgradnja šestosjedne isklopive žičare biće završena u roku od 18 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Ugovoreni rok izrade idejnog rješenja ski staza je dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora.

“Planinski vrhovi Hajle prepoznati su kao atraktivna turistička destinacija, čijom će valorizacijom Rožaje postati novi centar zimskog turizma”, navodi se u saopštenju.

Uprava javnih radova, kako se dodaje, već nekoliko mjeseci realizuje zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice od Rožaja do lokaliteta Štedim, “na kojem će se nalaziti bazna stanica, u dužini od 7,2 kilometara”.

“Najveći dio puta je pripremljen za asfaltiranje, a predstoji probijanje završne trase do Štedima”, stoji u vladinom saopštenju.