Srbija: Prodati Prva TV i B92.net

0

Kompanija Antena grupa saopštila je danas da je postigla dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 posto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori.

U vlasništvu Antena grupe su Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala: Prva.rs, O2tv.rs i B92.net. Vrijednost akvizicije je 180 miliona eura.

Srđan Milovanović je doskorašnji suvlasnik Kopernikus technology, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, kojeg je Telekom Srbija nedavno kupio za oko 190 miliona eura.

Antena grupa je saopštila da je promjena osnivačkih prava dio poslovne strategije kompanije, koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne djelatnosti i poslovanja.

– Zadovoljni smo što smo izabrali pravog vlasnika pod čijim će vođstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljeg jačanja liderske pozicije na tržištu – rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik Antena grupe.

Novi vlasnik Srđan Milovanović je najavio da će se njegovi ciljevi i planovi kretati u pravcu “suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme”, te da će “ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije sprovoditi isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji”.