Sprema se veliki ulazak Ryanaira na Aerodrom Sarajevo, već su potpisali važan ugovor

0

Vijest koju smo prije nekoliko dana objavili da veliki Ryanair konačno pokreće letove sa Aerodroma Sarajevo izazvala je mnogo pažnje u javnosti.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže BiznisInfo.ba, Ryanair će otvoriti niz linija za nekoliko evropskih država, među kojima su  Njemačka, Belgija, Švedska i Italija, a moguće i Velike Britanija. Tačan spisak linija trebao bi biti poznat uskoro.

Najveća evropska kompanija mogla bi donijeti pravi preporod sarajevskom aerodromu te konačno otvoriti vrata Evrope za našu zemlju, a putnicima ponuditi jeftine karte za brojne destinacije.

Kao još jedan dokaz da irski div ima ozbiljne planove u BiH, služi činjenica da su počeli s potpisivanjima ugovora za svoje operacije iz Sarajeva.

Između ostalog, potpisali su ugovor s kompanijom Hifa-Oil za snabdijevanje gorivom.

– Novi ugovor sa aviokompanijom Ryanair potpisan je za 2024. godinu te će kompanija Hifa-Oil vršiti snabdjevanje jet gorivom i punu uslugu za ovu aviokompaniju na sarajevskom aerodromu – rečeno je iz kompanije Hifa-Oil.

Ryanair je jedna od tri kompanije koje će dobiti subvencije Kantona Sarajevo, uz Wizz Air i Sunexpress, koji je zajednička firma Turkish Airlinesa i Lufthanse.

No, upravo se, kako saznajemo, od Ryanaira očekuje najveći broj letova ka Evropi.