Šire kapacitete i zaposlit će još 100 radnika

0

Uspješna kompanija Prima sofa, koja se bavi proizvodnjom namještaja, u narednom periodu će proširiti kapacitete i zaposliti još oko 100 radnika sa područja Kalesije i Živinica.

Načelnik Kalesije Sead Džafić u svom kabinetu primio je Miroslava Landika direktora Prima sofe iz Vukovija Donjih sa kojim je razgovarao o proširenju proizvodnih kapaciteta ove kompanije u narednom periodu.

Landika je upoznao Džafića sa problemom vezanim za nedostatak radnika u oblasti namještaja, istakavši da Prima sofa u Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj zapošljava oko 1.900 osoba, sa planom proširenja u narednoj godini.

Načelnik Džafić je rekao je da će Općina Kalesija sve učiniti da pomogne firmi koja planira da proširi kapacitete proizvodnih pogona, ali i da poveća broj zaposlenih.

Prema riječima direktora kompanije Prima sofa, u narednom periodu ova kompanija će uposliti još oko 100 osoba sa područja Kalesije i Živinica.

On se zahvalio Džafiću na dosadašnjoj pomoći istakavši da je jako bitno da načelnik razumije proces proizvodnje i probleme privrede kako bi se zajedno radilo za bolje svih.