Samsung ima novu tehnologiju ekrana koja će donijeti jeftinije sklopive smartfone

0

Nedavno su se pojavili izvještaji da Samsung radi na jeftinijem Galaxy Fold preklopnom uređaju, a novi razvoj tehnologije zaslužan je za ovu mogućnost.

Korejski proizvođač pametnih telefona usvojio je novu i ekonomičnu tehnologiju ekrana za preklopne uređaje koja se oslanja na inkjet ispis. Samsungov nedavni prijelaz sa Micro Dry Process Decoration (MDD) na Inkjet tehnologiju ispisa za njegove preklopne ekrane pametnih telefona predstavlja značajan pomak.

Prethodno je MDD metoda uključivala stvaranje okvira rezanjem filmova iz role sa već postojećom tintom u filmu. Međutim, zbog razmatranja troškova, primjena ove tehnologije sada je stavljena pod upitnik.

Nakon rigoroznog istraživanja i razvoja Samsung sada usvaja isplativiju tehnologiju inkjet ispisa. Ova nova metoda pomoći će izvući dodatne okvire iz početnog filma te će omogućiti Samsungu smanjenje troškova proizvodnje, što bi u konačnici trebalo rezultirati nižim cijenama preklopnih pametnih telefona.

Prema najavama ovu tehnologiju ćemo prvo vidjeti na inače ne baš pristupačnom Galaxy Z Fold modelu. To bi bio razuman potez jer je Galaxy Z Fold jedan od najskupljih pametnih telefona u Samsungovoj ponudi sa početnom cijenom od oko 1.800 dolara.

Očekuje se da će Samsung Galaxy Z Fold 6 i Flip 6 debitovati u ljeto ove godine, no ostaje za vidjeti hoće li se na istom događaju pojaviti i jeftiniji sklopivi uređaj o kojemu se mnogo priča u posljednje vrijeme. Izvještaji navode da bi se taj preklopni smartfon mogao zvati Galaxy Z Fold FE.

(Računalo.com)