Ruši se jedan od splitskih simbola

0

Hotel Marjan u Splitu, koji je izvan funkcije otkako ga je 2006. godine kupio Željko Kerum i kojega je nakon dugotrajnog stečajnog postupka koncem prošle godine kupila rovinjska Adris grupa, bit će u potpunosti srušen, doznaje tportal.

Nekadašnji splitski turistički biser i jedan od prepoznatljivih gradskih simbola nakon rekonstrukcije imat će novi toranj visine jednake dosadašnjoj, ali s jednom etažom manje zbog željene veće visine katova.

Na projektu novog hotela investitori su angažirali 3LHD studio iz Zagreba te čuvenog talijanskog arhitekta i dizajnera Piera Lissonija, a trenutno su u fazi ishođenja lokacijske dozvole.

Po neslužbenim najavama, u ovoj obnovi hotel će se smanjiti za oko 6,5 hiljada kvadrata i većim dijelom nastojati približiti izvornom obliku iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, odnosno pokušat će se neutralizirati posljedice nikad dovršene obnove otprije petnaestak godina, kada je investitor bio Željko Kerum, a projektant Jerko Rošin.

Hotel Marjan, nekadašnji ponos splitskog turizma, prije petnaest godina kupio je Željko Kerum za 170 miliona kuna, plativši ga trostruko više od tražene početne cijene. Obećavao je i najavljivao obnovu, čak sklopio ugovor s lancem Hilton, no ispostavilo se da je ova investicija povukla na dno kompletno njegovo poslovno carstvo.

Za kupnju je jamčio njegov trgovački lanac Kerum d.o.o., pa su ga banke blokirale, a on je najavljivao tužbe protiv banaka.