Robot gradi novi centar za 5 miliona KM

0

Firma “Robot General Trading Co d.o.o.” iz Sarajeva kupila je zemljište površine  4.670 kvadratnih metara u Brezi, kako bi na njemu izgradila trgovački centar, u kojem će, prema najavama čelnih ljudi Robota, biti zaposleno oko 50 radnika. 

Krajem decembra 2017. godine, Ugovor o prodaji zaključili su načelnik općine Breza Munib Zaimović i zastupnica Robota Saima Hodžić.

“Firma “Robot General Trading Co d.o.o.” osnovana je 1996. godine i zapošljava 1.800 radnika u svojim radnim jedinicama. Posjedujemo četiri moderna trgovačka centra u Sarajevu, dva u Bihaću i Tuzli, jedan u Mostaru, Banjoj Luci, Gračanici, Čapljini, Cazinu, Bijeljini, Kaknju, Prijedoru, Bratuncu, Zavidovićima, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Prnjavoru, Modriči, Zenici, Donjem Vakufu i Velikoj Kladuši. 

Kao grupacija želimo proširiti našu djelatnost na nivou Vaše općine.  

Vrijednost investicije firme “Robot” u Brezi će iznositi približno 5 miliona konvertibilnih maraka. Površina zemljišta na kojem je planirana gradnja iznosi 4.670 kvadratnih metara, dok bi se zatvoreni poslovni prostor prostirao na površini od 2.570 kvadratnih metara. 

U našem centru u Brezi raspolagat ćemo širokom linijom proizvoda, kako prehrambenih tako i bijele tehnike kao i malih kućanskih aparata, zatim mesnica i piljara. Planirana je gradnja restorana, kafe-picerije, igraonice za djecu i ostalih sadržaja koje će nuditi naš objekt”, stoji u pismu namjere firme Robot.

“Uvjeren sam da će Robotov centar biti mjesto porodičnog okupljanja i užitka. S obzirom da se radi o višemilionskoj investiciji, najviše raduje činjenica da će biti potrebe za upošljavanjem novih radnika”, rekao je načelnik Zaimović.