Ričard Brenson osnovao firmu u BiH

0

U Bosni i Hercegovini nedavno je osnovana kompanija Virgin Pulse d.o.o, koja je dio velike grupacije Virgin, čiji je vlasnik jedan od najpoznatijih biznismena današnjice, britanski milijarder Ričard Brenson (Richard Branson), saznaje BiznisInfo.

Osnivač kompanije Virgin Pulse d.o.o je Virgin Pulse Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država.

Virgin Pulse se bavi dizajniranjem tehnologija čiji je cilj unapređenje zdravih navika radnika u raznim kompanijama.

Cilj ovih tehnologija je da radnici razviju zdrave navike i da se poboljša njihovo ukupno stanje, da bi se time povećala i njihova produktivnost na poslu i ukupan rezultat rada kompanije.

Virgin Pulse sarađuje su svjetskim gigantima kao što su Coca-Cola, Siemens, HP, UBS Bank, Bank of America, Aetna, SAP, Cummins, UniCredit Group, Skandia, Nestle, Thomson Reuters i mnogi drugi.

Kompanija Virgin Pulse ima urede širom svijet. Kada je riječ o BiH, sjedište firme je u Tuzli. 

Trenutno su aktivna dva oglasa za posao u ovoj kompaniji u Tuzli, a traže se iOS Developer/Programer i full stack developer.

Navodi se da će oni biti „dio Agile tima i svakodnevno učestvovati na Scrum sastancima sa kolegama iz Tuzle i Sjedinjenih Američkih Država“.

Aktivna dva oglasa za posao u Brensonovoj firmi u Tuzli

Bogatstvo Ričarda Brensona procjenjuje se na oko 5,7 milijardi dolara. Njegova Virgin grupa upravlja sa čak 400 kompanija. 

Autor: BiznisInfo