Reljić:”Mlijekoprodukt” lider u mliječnoj industriji BiH

0

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je danas da je kompanija “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, nakon 20 godina postojanja, postala lider u mliječnoj industriji BiH.

Reljić je naglasio da je to kompanija koja prerađuje više od 70 miliona litara mlijeka godišnje, te da sa oko 330 zaposlenih ostvaruje godišnji bruto promet veći od 100 miliona KM.

“Svakodnevno primjenjuju nove inovacije u više od 100 proizvoda i to je kompanija koja raste iz godine u godinu i pronosi ime našeg grada ne samo u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, već u cijelom okruženju”, istakao je Reljić.

On je rekao da je poslovanje te kompanije za svaku pohvalu i dodao da će opština Kozarska Dubica, u skladu sa svojim mogućnostima, uvijek nastojati da omogući njen nesmetan rad.

Uz čestitke menadžmentu kompanije “Mlijekoprodukt” na uspješnom radu i rezultatima, Reljić je poželio uspjeh i napredak u narednom periodu.

On je potvrdio da je “Mlijekoprodukt” za različita sponzorstva u Kozarskoj Dubici izdvojio više od 200.000 KM, među kojima je i izgradnja kružnog toka u centru grada, u koji je kompanija investirala 30.000 KM, a čija je izgradnja pri kraju.

Kompanija “Mlijekoprodukt” organizovala je danas prijem za poslovne poslovne partnere, privrednike, saradnike i predstavnike opštinske uprave Kozarska Dubica.

Marketing menadžer “Mlijekoprodukta” Vlado Sandić izjavio je da je kompanija prošle godine poslovala pozitivno i uspješno, uprkos brojnim izazovima na tržištu mlijeka.

“Mliječna industrija je veoma komplikovana industrija u kojoj postoje različiti problemi pogotovo kada je riječ o izvozu na tržište EU, ali smo uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i u dogovoru sa dobavljačima sirovog mlijeka, uspjeli da prevaziđemo sve probleme i izvezemo više od 20 odsto naše ukupne prodaje na tržište EU”, precizirao je Sandić.

On je naveo da je kompanija u posljednje tri godine investirala više od 20 miliona KM, a da su investicije bile usmjerene u poboljšanje kvaliteta sirovog mlijeka i proizvodni proces u kojem se danas primjenjuju najsavremenije tehnike i tehnologije u proizvodnji i preradi mlijeka.

“Mlijekoprodukt” direktno sarađuje sa 1.500 farmi, a za ovu godinu planiran je sličan nivo otkupa kao i prošle godine.

Srna