Rahman otkrio u kom pravcu će se širiti Prevent

0

Prevent Grupacija 2018. godinu završila je svečano i u pozitivnom duhu rekao predsjednik uprave Haris Rahman.

– Nastavili smo pozitivan trend rasta i bez obzira na izazove, koji su u 2018. bili značajniji nego inače, uspjeli smo zadržati broj uposlenih i ostvariti nova tržišta. U Bugojnu je izgrađen savremeni objekat za proizvodnju obuće gdje je planirano povećanje kapaciteta i razvoj novih projekata kojima ćemo osnažiti poziciju ove industrije u BiH. Istovremeno smo proširili i maloprodajnu mrežu vlastitog modnog brenda Dresscode – naglasio je Rahman u intervjuu za Oslobođenje.

Jačanjem segmenta plastike i izgradnjom nove proizvodne hale Prevent Components, specijalizirane za ovu oblast, ostvarena su nova tržišta i postignuta strateška saradnja sa kupcima kao što su Aston Martin, Jaguar, BMW, Ford i Volvo.

Prevent Interior pokrenuo je saradnju sa vodećim brendom iz oblasti namještaja IKEA te postao prva kompanija u BiH koja za ovog kupca vlastitim resursima i sirovinama izrađuje kompletan proizvod.

Prevent Grupacija nastavit će širenje poslovanja sa fokusom na industrije namještaja i mode, te još značajnijim pozicioniranjem u oblasti prerade plastike i plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE