Qatar Airways najbolji avioprevoznik na svijetu

0

Qatar Airways je po osmi put dobio nagradu “Skytrax”, poznatu kao Oscar u komercijalnom zrakoplovstvu, koja se dodjeljuje najboljoj aviokompaniji na svijetu kao priznanje za kvalitetu usluga koje nudi putnicima.

– Ovo je izvanredno postignuće za Qatar Airways, budući da je ove godine po osmi put proglašen najboljim zrakoplovnim prevoznikom na svijetu – rekao je izvršni direktor Skytraxa Edward Plaisted na svečanosti dodjele nagrada koja je u dvorcu okupila direktore najvećih svjetskih zrakoplovnih prijevoznika. u blizini londonske zračne luke Heathrow, javlja CNN.

Bliskoistočni prevoznik izgradio je snažnu reputaciju tokom protekle decenije, pomažući katarskoj nagrađivanoj međunarodnoj zračnoj luci Hamad da postane globalno zrakoplovno središte, parirajući regionalnim rivalima Dubaiju i Abu Dhabiju, prenio je SEEbiz.

Katarska flota od 230 aviona kreće se od devet A380 superjumboa, do Boeinga 777-300ER, Boeinga 787-8 i 787-9, Airbusa A350-900 i A350-1000, s velikim brojem aviona manjeg kapaciteta.

– Ovo je trenutak ponosa za Qatar Airways i čast mi je podijeliti nagradu sa svojim kolegama – rekao je izvršni direktor Qatar Airwaysa Badr Mohammed Al-Meer.