Pušten u upotrebu prečistač otpadnih voda u Novoj Topoli

0

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić i direktor Misije USAID-a u BiH Piter Dafi danas su svečano pustili u upotrebu prečistač otpadnih voda u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli.

Prečistač je izgrađen u okviru USAID-ovog projekta “RAST”, a realizovala ga je međunarodna organizacija CRS.

Dafi je rekao da USAID podržava lokalne zjednice, s ciljem povećanja izvoza, organizovanjem seminara i ulaganjem u izgradnju infrastukture, ističući da Gradiška ima šansu da se razvija i poveća izvoz jer je na granici sa EU.

On je naveo da je USAID imao dobru saradnju sa načelnikom Adžićem i lokalnom upravom, sa ciljem povećanja kapaciteta Agroindustrijske zone u Novoj Topoli u kojoj će u budućnosti biti otvoreno dosta novih firmi i radnih mjesta.

Adžić je zahvalio Dafiju i USAID-u na donaciji, koje je veoma bitna za privrednike i stanovnike opštine Gradiška.

On je naveo da je USAID za izgradnju prečistača otpadnih voda donirao 520.000 KM, a da je lokalna uprava uložila dodatnih 700.000 KM za izgradnju primarane kanalizacione mreže.

“Ovo je veoma značajan projekat za Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli, gdje želimo da privučemo nove investitore i otvaramo nova radna mjesta. Izgradnjom prečistača stvoreni su uslovi za dalju izgradnju kanalizacije u Agrozoni i mjesnoj zajednici Nova Topola”, rekao je Adžić.

On je izrazio uvjerenje da je lokalna uprava opravdala povjerenje USAID-a i da će i u narednom periodu podržavati izgradnju infrastrukture u opštini.

Srna