Proglašen najbolji sladoled na svijetu, pravi ga firma koja ima pogon i u BiH

0

King Majestic osvojio je potrošače ovog ljeta, a sada se okrunio i titulom najboljeg sladoleda na svijetu.

Prestižnu nagradu dodijelilo mu je Međunarodno udruženje proizvođača sladoleda (IICC – International Ice Cream Consortium) na svojoj redovnoj godišnjoj konferenciji, nakon prezentacije i degustacije sladoleda proizvedenih diljem svijeta.

– Izuzetno smo ponosni na ovu nagradu, koja dokazuje da naš King Majestic nije samo omiljen potrošačima koji ga prepoznaju kao novi okus brenda vrhunske kvalitete i inovativnih okusa, već je osvojio i strogi žiri, stručnjake specijaliste u industriji sladoleda. Naravno, ovo je posebno veliko priznanje za razvojni tim koji je uspio omiljeni svjetski desert, cheesecake, pretvoriti u fenomenalan sladoled – poručili su iz Leda plus. 

King Majestic satkan je od vrhunske sladoledne mase okusa cheesecakea s tekućim punjenjem od borovnice, dvostrukim preljevom od borovnice i bijele čokolade te hrskavim posipom žitarica.

Ljubitelji vrhunskih užitaka i hedonisti u vječnoj potrazi za novim, posebnim i neodoljivim okusima već dugi niz godina biraju Ledo King sladolede, i neće ih začuditi da je upravo King  Majestic dobio krunu najboljeg sladoleda na svijetu.

Svi King sladoledi iznimno su popularni, a priča o neutaživoj želji za slatkim strastima počela je s King Classic sladoledom koji je na velika vrata na bosanskohercegovačko tržište ušao još 1997. Tokom više od dva desetljeća, lansirano je preko 30 jedinstvenih i do tada nespojivih kombinacija okusa koji bi odmah pronašli put do srca potrošača. Uvijek sa sastojcima premium kvalitete i inovativnih okusa, ne čudi da su upravo King sladoledi postali simbol vječne vrijednosti koja ne podliježe prolaznim trendovima.

Ledo je hrvatska kompanija koja ima pogon i u BiH, tačnije u Čitluku.