Prodao Pink Amerikancima, ali ne odustaje od tržišta BiH i Crne Gore

0

Željko Mitrović, vlasnik beogradske kompanije Pink, ne odustaje od tržišta Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Nakon što je prodao televizije u ove dvije države – Pink BH i Pink M, on je pokrenuo nove kanale preko kojih nastavlja s radom u ove dvije države, piše BiznisInfo.

Podsjetimo da je prije nekoliko dana saopšteno da je United Media kupila Pinkove televizije u BiH i Crnoj Gori – Pink BH i Pink M.

United Media je vodeća medijska platforma u jugoistočnoj Evropi, a u okviru ove grupacije već djeluju regionalna informativna televizija N1 te sportski kanali Sport klub.

Po samom preuzimanju, oni su krenuli veoma ambiciozno u privlačenje gledalaca ali i marketinških klijenata, a između ostalog prenosili su fudbalsku utakmicu BiH – Sjeverna Irska u subotu, čime su ostvarili ogromnu gledanost.  

Osim toga, najavili su prikazivanje većine drugih najvažnijih fudbalskih takmičenja u narednom periodu, kao i zabavnih sadržava produkcije Grand, koji su u BiH veoma gledani. United Media je dio United Group, čiji je najveći vlasnik američki fond KKR.

Mitrović ne odustaje

No, Mitrović očito nema namjeru napustiti tržišta BiH i Crne Gore. To pokazuje činjenica da su se istovremeno počeli prikazivati novi kanali u ove dvije države – Pink media BH i Pink media M.

Ovaj kanal pojavio se početkom mjeseca u programima kablovskih operatera u BiH i odmah počeo s prikazivanjem veoma popularnog sadržaja, poput reality programa Zadruga.

– Pink Media BH, novi kanal u ponudi Moja TV nudi raznovrstan i kvalitetan domaći i strani programski sadržaj. Pored najpopularnijih serija, filmova, zabavno muzičkog i informativnog programa, Pink Media BH emituje reality show sadržaj iz vlastite produkcije, koji je smješten na samom vrhu liste najgledanijih emisija – navodi se, primjera radi, na internet stranici Moje TV.

Na stranici Regulatornog tijela za elektronske medije Republike Srbije navodi se da je Pink media BH pokrenut 3. septembra a da su vlasnici Željko Mitrović (90 posto) i Direct Media Beograd (10 posto).  

Osim toga, crnogorski mediji su javili da je Željko Mitrović 4. septembra u Podgorici registrovao kompaniju Pink Media M, kao reklamnu agenciju.

Na čelu kompanije je nekadašnji direktor Pink M televizije Goran Radenović. Kao osnivač kompanije Pink Media M navedena je Mitrovićeva firma Pink International Company.