Privredna banka prodaje zgradu za 9 miliona KM

0

Privredna Banka Sarajevo treći put oglašava prodaju svog poslovnog objekta u ulici Alipašina br. 6 u Sarajevu, po početnoj cijeni od 9 miliona KM.

Objekat ima prizemlje i 5 spratova a  neto građevinska površina iznosi 3.863,47 kvadratnih metara.

Prizemlje objekta je površine 608,93 m² od čega se kancelarijski prostor prostire na 356,01 kvadratnih metara a u njemu se nalazi i poslovni prostor Filijale Banke sa šalter salom površine 252,92 kvadratnih metara.

Pet spratova objekta sa poslovnim prostorijama ima ukupnu neto površinu 3.255,54 m²

Kako se navodi u oglasu, početna cijena za prodaju iznosi 9 miliona KM.

Treći pokušaj prodaje

Inače, ovo je treći puta da banka oglašava šprodaju ovog prostora. Kako je Biznisinfo i ranije pisao, nakon što je završen proces spajanja Privredne banke i BOR banke, u ovoj banci su procijenili da im ova zgrada u Sarajevu više nije potrebna, pa su odlučili da je ponude na prodaju.

Prodaja će se izvršiti putem javnog nadmetanja –prikupljanjem pismenih ponuda a kriteriji za izbor najpovoljnije ponude biće visina ponuđene cijene, način i uslovi plaćanja, mogućnost zadržavanja u vlasništvu Banke cca 150 m² prostora koji se trenutno koristi u prizemlju objekta za obavljanje djelatnosti Filijale Banke ili dugoročni zakup 150 m² sa unaprijed poznatom cijenom zakupa.

Prodaja se vrši po načelu „viđeno-kupljeno“, čime su isključeni svi naknadni prigovori, navodi se u oglasu koji je objavila banka.

Cjelokupan javni oglas možete pogledati na ovom linku.