Prijem kod gradonačelnika: Menprom u Novom Sadu dobio 5 zlatnih medalja

0

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamovi upriličio je danas prijem za predstavnike Mesne industrije Menprom, čiji su proizvodi na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu osvojili pet zlatnih medalja u pet kategorija. 

Ovo je mlad tim sa dosta iskustva. Požrtvovani smo i uigrani i svako radi svoj dio posla. Pratimo nove tehnologije i primjenjujemo sve novo što se pojavi u Europi i na tržištu. Svake godine imamo povećanje proizvodnje i nove proizvode, izjavio je Alija Šehović direktor proizvodnje.

U ime građana Tuzle gradonačelnik Imamović je čestitao osnivaču Mensuru Aliću i menadžmentu firme Menprom iz Tuzle za ovaj veliki uspjeh.

– Mi znamo da je Mesna industrija Menprom Tuzla odavno dostigla visoke evropske standarde, ali evo sada imamo potvrde sa sajma koji ima najveću tradiciju u regionu, od 84 godine, od Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Dobiti odjednom pet zlatnih medalja, to je zaista spektakularno veliki uspjeh. Zaista sam ponosan, kao građanin Tuzle i kao gradonačelnik. Čestitam! Firma Menprom ima 170 radnih mjesta, nama je dostići ovakav uspjeh, a pogotovo u Federaciji BiH, zaista teško, jer smo opterećeni ovim sistemom, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Ove godine osvojili su pet velikih zlatnih medalja za pet proizvoda iz brenda Premi – Pureća prsa dimljena, Pileća prsa dimljena, Goveđi pršut, Goveđa pikant i Bosanski sudžuk, koji je osvojio titulu i posebnu nagradu za šampiona grupe.

Još jedno posebno priznanje za Mesnu industriju Menprom, stiglo je u vidu Povelje Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet ocijenjenih proizvoda.