Preuzimanje Centrotrans Tranzita za 5 miliona KM

0

Kompanija Index d.o.o. Gračanica objavila je danas ponudu za puno preuzimanje sarajevske firme Centrotrans-Tranzit.

Biznisinfo je ranije pisao da je uspješna domaća kompanija Index početkom aprila kupila oko polovine dionica firme Centrotrans-Tranzit. Index je tada stekao oko polovine dionica sarajevske firme za oko 2,5 miliona KM.

Danas je objavljena ponuda za drugu polovinu dionica, odnosno konkretno 28.194 dionice. Ponuđena cijena po jednoj dionici je 91,56 KM, odnosno 91,56 % od nominalne vrijednosti dionice. Rok važenje ove ponude je 28 dana.

To znači da će, ako svi preostali dioničari prihvate ponudu, Index platiti oko 2,58 miliona KM za oko 50 posto dionica.

To znači da će ukupna cijena preuzimanja premašiti 5 miliona KM.

Index je u ponudi naveo da ima namjeru dalje razvijati kompaniju Centrotrans-Tranzit, odnosno povećati njenu poslovnu aktivnost.  

O Centrotrans Tranzitu

Centrotrans Tranzit je osnovan 1963. godine kao dio kompanje Centrotrans Sarajevo zadužen za pružanje usluga prevoza, pretovara roba, održavanja i remonta vozila.

Danas je ova kompanija locirana na autobazi “Centrotransa” Stup na sjeverozapadnom izlazu iz Sarajeva. Sjedište Društva se nalazi u Sarajevu, Općina Novi Grad u ulici Kurta Schorka br.8.

Važno je napomenuti da ova kompanija nema ništa s firmom Centrotrans Eurolines.

O Indexu

Firma Index d.o.o. Gračanica osnovan je 1985.godine sa osnovnom djelatnošću mašinska obrada metala. Index d.o.o. je sebe postavio na tržištu kao firmu koja ima mogućnost izvršavanja visoko sofisticiranih zadataka za koje su dokaz mnogobrojni uspješni projekti.

Kako je vrijeme odmicalo Index d.o.o. Gračanica je polako počeo da se uključuje u precizniju mašinsku industriju, posebno mašinsku obradu metala na najmodernijim CNC mašinama.

Ova kompanija se stalno širi, napreduje i ulaže, a njenu profesionalnost prepoznale su monge firme iz EU. Oko 70% proizvodnje se izvozi u zemlje EU.