Potpredsjednik Turske dolazi na 10. SBF

0

Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay potvrdio je dolazak na 10. Sarajevo Business Forum. Sa zamjenikom turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdoğana na 10. Sarajevo Business Forum dolazi i velika delegacija iz ove zemlje.

Diplomirao je menadžmet na Univerzitet Çukurova, a  magistrio na Wayne State University u Sjedinjenim Američkim Državama,  biznis i proizvodni inžinjering, gdje je također doktorirao  industrijski inžinjering. Obnašo je vrlo važne funkcije u akademskoj zajednice gdje je, između ostalog bio i zamjenik dekana Beykent Univerziteta.

Osim u akademskoj zajednici bio je  angažovan i kao konsultant i savjetnik kako za državne tako i privatne kompanije. Također, bio je  angažovan na brojnim razvojnim projektima u okviru Turkish Airlinesa.

Sarajevo Business Forum desetu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa Islamskom  razvojnom bankom (IDB) i drugim partnerima, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Trodnevna poslovno – investicijska konferencija održat će se od 17. do. 19. aprila 2019. godine u glavnom gradu BiH. Sve informacije i online registracija učesnika dostupne su putem stranice https://sarajevobusinessforum.com/.