Podrška Agencije ZEDA početnicima u biznisu

0

U okviru projekta „Centar za podršku poduzetnicima“ koji provodi ZEDA u saradnji s partnerima, Gradom Zenica i Udruženjem poslodavaca Zenica u prostorijama Impulsnog kreativnog centra  Agencije ZEDA održana je edukacija za početnike u biznisu.

Edukacija je održana u saradnji s Chronos d.o.o. Zenice na sljedeće teme:

  • Administrativno-finansijsko poslovanje za početnike u biznisu
  • Elektronska prijava poreza za MSP

Cilj ove aktivnosti koja je trajala od ponedjeljka do četvrtka (od 10. – 13. decembra 2018. godine) je podrška preduzećima, jačanje kompetencija i poslovnih vještina uposlenika tih preduzeća te stvaranje uslova za uspješnije poslovanje.

Učesnici ove edukacije imali su priliku naučiti o poreznom sistemu, načinima vođenja finansijskog poslovanja, tehnikama administrativnog poslovanja i na koji način podnijeti elektronsko prijavu poreza.

Od ukupno 201.028 KM koliko je vrijednost projekta „Centar za podršku  poduzetnicima“, Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz zajednički programa Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ.

Projekat „Centar za podršku  poduzetnicima“ ima za cilj doprinijeti povećanju broja registrovanih MSP posredstvom unapređenja koordinacije i komunikacije postojećih stakeholdera za lokalni ekonomski razvoj, poboljšanjem poslovnog okruženja i promovisanjem investicijskih potencijala grada Zenice.

Projektom će biti unaprijeđeni postojeći i uspostavljeni novi inovativni mehanizmi za podršku održivom ekonomskom razvoju, prenosi Zenicainfo.