Plodine žele kupiti Konzum

0

Riječki trgovački lanac Plodine zainteresovan je za preuzimanje Konzuma, potvrdio je vlasnik te firme Mile Ćurković za Novi list.

– Apsolutno jesmo. Pitanje je naravno što će učiniti novi vlasnici. Novi vlasnici su bankari, vjerovnici, i moja je procjena da banci to nije temeljni posao, te da će, čim konsolidira kompaniju, ovaj trgovački dio prodati, za što se mi spremamo i to želimo – rekao je on za riječki list.

Dodao je da misli da će cjelokupni proces konsolidacije trajati dvije do tri godine.  

– Mi ćemo se kroz to razdoblje dodatno pripremati, tako da u pravom trenutku budemo u potpunosti spremni za tu potencijalnu akviziciju. To će biti najzanimljivija akvizicija za sve nas u ovom sektoru. Čekamo rasplet situacije u Agrokoru. Ne vjerujem da smo jedini zainteresirani, ali vjerujem da ćemo za preuzimanje Konzuma biti najspremniji – naglasio je Ćurković.  

Ističe da „tu nije riječ samo o finansijama“.

– Za to morate biti spremni kadrovski, organizacijski, logistički, a mi smo sve pretpostavke ostvarili – kaže Ćurković i dodaje da će onaj ko uspije kupiti Konzum biti definitivno glavni na hrvatskom maloprodajnom tržištu i više ga definitivno nitko neće moći prestići.

Tvrdi da je upravo to njihov cilj.

– Tako je. Cilj nam je biti prvi na hrvatskom tržištu – zaključio je.

Plodine su i prihodom i dobiti najveća firma u Primorsko-goranskoj županiji, a na top-listi trgovačkih lanaca u Hrvatskoj na drugom su, odnosno trećem mjestu, s udjelom između 10 i 20 posto, kao i Lidl i Kaufland. Konzum je i dalje prvi. Tržište je dinamično a ulaske su najavili novi igrači.