Plenković i Rimac: Hrvatska može imati najsavremeniju autoindustriju

0

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je u pratnji vodećih ljudi Porschea i Hyundaija te pet ministara kompaniju “Rimac Automobili” u Svetoj Nedelji gdje mu je osnivač kompanije Mate Rimac predstavio studiju sa smjernicama koje bi omogućile privlačenje stranih investitora i razvoj hrvatske autoindustrije, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon obilaska proizvodnih pogona kompanije “Rimac Automobili”, specijalizirane za proizvodnju električnih vozila i tehnologije visokih performansi, premijer Andrej Plenković čestitao je Mati Rimcu na visokim postignućima ostvarenim u kratkom roku i “stavljanju kompanije, a samim time i Hrvatske, na kartu izvrsnosti u automobilima budućnosti”.

Plenković je konstatirao kako je ova kompanija “pronašla odličnu nišu u vrijeme kada fosilna goriva odlaze u drugi plan, nišu koja prati ekološku osviještenost i najsuvremenije ekonomske strategije”.

Naglasio je kako Rimac nudi način na koji se Hrvatska može priključiti razvoju automobilske industrije, posebice u srednjoj i istočnoj Europi.

Plenković je naglasio kako je važan cilj Hrvatske vlade stvaranje preduvjeta za privlačenje stranih investitora, dodavši kako je današnji sastanak na tom tragu.

Hrvatski premijer je istaknuo kako Hrvatska 90-ih godina, za razliku od ostalih zemalja srednje i istočne Europe, nije imala preduvjete za razvoj autoindustrije, a kasniji ulazak u članstvo Europske unije taj je proces dodatno prolongirao.