Plastoflex u novo skladište ulaže milion KM

0

Kompanija Plastoflex iz Gračanice privodi kraju izgradnju svog novog objekta. Završni radovi su u toku, a otvaranje je planirano za januar sljedeće godine.

Riječ je o savremenom skladištu gotovih proizvoda a ukupna planirana investicija u novi objekat je milion KM, rečeno je za BiznisInfo u ovoj kompaniji.

Radove na objektu izvodi poznata bh. firma Širbegović Inženjering

Površina novog skladišta je 2.500 kvadratnih metara a sa ovim proširenjem gračanička kompanija specijalizirana za proizvodnju i obradu plastike raspolagaće sa preko 10.000 kvadratnih metara modernih proizvodno-skladišnih hala.

Izvoz u Evropsku uniju

Plastoflexovi proizvodi su, osim što se nalaze na policama vodećih domaćih trgovačkih lanaca, za vrlo kratko vrijeme našli svoj put i na tržištu Hrvatske i Njemačke.

Među njima se posebno ističe FORA, kompanijin vlastiti brend proizvoda koji se upotrebljavaju u domaćinstvu za različite namjene – pomoć u kuhinji, kupatilu, održavanju, uređenju vrta i sl.

Rast broja zaposlenih

Plastoflex trenutno zapošljava oko stotinu radnika. Kompanija posljednje dvije godine ostvaruje kontinuiran rast svih aktivnosti, pa je i broj zaposlenih stalno u porastu.