Pet bh. kompanija na egipatskom sajmu odbrane EDEX

0

Na Sajmu obrane – EDEX, prvom međunarodnom sajmu iz oblasti namjenske industrije u Egiptu, učestvuju i kompanije iz Bosne i Hercegovine.

Članice Grupacije namjenske industrije FBiH – Igman d.d. Konjic, Unis Ginex d.d. Goražde, Pretis d.d. Vogošća, Binas d.d. Bugojno i Koteks d.o.o.Tešanj na zajedničkom štandu predstavile su svoje proizvode.

Prvog dana sajma štand bh. kompanija posjetili su i predstavnici oružanih snaga Arapske Republike Egipat i brojni drugi gosti, te su obavljeni i značajni razgovori, prenosi Fena.

Na sajmu EDEX od 3. do 5. decembra ove godine predstavljaju se tehnologije zračnog, kopnenog i pomorskog naoružanja, a održava se u Međunarodnom izložbenom centru u Cairu, u organizaciji Clarion Eventsa i oružanih snaga Arapske Republike Egipat.

Cilj organizatora sajma je da EDEX postane prvo izložbeno mjesto u regiji Bliskog Istoka, kada je namjenska industrija u pitanju, te će se održavati svake dvije godine.

Na sajmu učestvuje više od 300 međunarodnih proizvođača iz oblasti odbrane i sigurnosti. Događaj je obogaćen konferencijama i prezentacijama na kojima se predstavljaju inovacije i nove tehnologije.

Sajam je važan alat promocije dostignuća u oblasti obrambene industrije, a kvalitet koje nude ove bh. kompanije svakako doprinosu ukupnom razvoju namjenske industrije BiH, saopćeno je iz Privredne komore Federacije BiH.