Panoramski let balonom na vrući zrak kao nova turistička ponuda u Hercegovini

0

Panoramski letovi balonom na vrući zrak uskoro bi mogli biti mogući i iznad Hercegovine. Naime, upravo na toj ideji bazirane su aktivnosti razvoja nove turističke ponude Zapadnohercegovačkog kantona.

U sklopu tih aktivnosti, u prostorijama Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) za europske integracije u Širokom Brijegu započela je praktična obuka o razvoju projektnih ideja i pripremi projektnih prijedloga.

Pozitivne vijesti donose Vam BiznisInfo i Addiko Bank

Obuka je namijenjena ponajprije pripravnicima raspoređenim u ovom Uredu kako bi stekli potrebno znanje i praktično iskustvo za pisanje projekata, kao i jačanju vlastitih kapaciteta Ureda.

Naime, radionica je temeljena na razvoju nove turističke ponude u ZHK, tj. razvoju ideje panoramskih letova balonom na vrući zrak iznad Hercegovine.

Kako navode iz Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije, oni su u svojim strateškim dokumentima težište stavili na razvoj aktivnog i ruralnog turizma, te bi ovakav vid turističke ponude u budućnosti nadopunio postojeće sadržaje kao što su planinarenje, zip-line, slobodno penjanje, biciklizam, paragliding, te druge sadržaje.

Pored jačanja kapaciteta i stjecanja praktičnih znanja i iskustava cilj je, kroz seriju radionica, pripremiti projektni prijedlog koji će biti spreman za financiranje, odnosno koji će se kandidirati na buduće otvorene pozive za finansiranje projekata u sektoru turizma.