Pale: Uskoro otvaranje mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete

0

Načelnik opštine Pale Boško Јugović najavio je da bi za 20 dana u krugu industrijske zone “Famos-Koran” trebalo da bude otvorena mini-fabrika za proizvodnju LED rasvjete firme “Vajs lajt” iz Srbije u kojoj bi bilo zaposleno tridesetak radnika.

Јugović kaže da je riječ je o interesantnom projektu i investitoru koji je izgradio novi objekat u krugu fabrike i time oživio poslovnu zonu “Famosa” koju je opština nedavno otkupila i postala njen vlasnik.

“Za početak će biti zaposleno 15 ljudi, a taj broj će po tromjesečju biti dopunjavan. To su radnici mašinske i elektrotehničke struke koji će imati određenu obuku”, izjavio je Јugović novinarima prilikom posjete industrijskoj zoni “Famos-Koran” sa direktorom “Elektrodistribucije” Pale Ljubomirom Mrdom.

Prema njegovim riječima, ova fabrika je primjer da jedan objekat, koji je propadao, može postati respektabilan, urađen u skladu sa najsavremenijim standardima za proizvodnju LED rasvjete.

“Kada je opština Pale postala vlasnik fabrike `Famos` pojavilo se mnogo zainteresovanih, jer im je tako lakše riješiti imovinsko-pravne odnose”, rekao je Јugović, dodajući da je srećan kada vidi da iz korova niče novi objekat.

Srna