Ovo je bez premca najmoćnija žena hrvatskog biznisa

0

Članica Uprave Atlantic grupe Lada Tedeschi Fiorio u četvrtak je na konferenciji “Žene u biznisu” poslovnog magazina Lider, ponovno odnijela titulu najuspješnije žene hrvatskog biznisa.

Brendovi Atlantic grupe su Argeta, Cedevita, Grand kafa itd, koji su veoma popularni i u BiH. Argeta ima i veliku fabriku kod Sarajeva, podsjeća BiznisInfo.ba.

Potpredsjednica Atlantic Grupe za korporativnu strategiju i rast upravlja strategijama, aktivnostima spajanja i preuzimanja te razvojem novih proizvoda, najuspješnija je četvrtu godinu zaredom.

Njena upravljačka moć u godinu je dana porasla za 8,6 posto, na 770 miliona eura, koliko je iznosio konsolidirani prošlogodišnji prihod Atlantic Grupe.

Atlantic Grupa je, kaže Tedeschi Fiorio, spremna na otežane uslove poslovanja i nižu profitabilnost i u idućoj godini, ali osigurane su pretpostavke za neometan kontinuitet poslovanja.

– Najvažnije je da smo motivirani i unatoč očekivanim izazovima ne ulazimo u zonu panike nego fokusirane navigacije, a to nam omogućuju naša strategija i poslovni plan – istaknula je.

Drugo mjesto osvojila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, a treće predsjednica Uprave Medical Intertradea Jasenka Joukhadar.

– U ovim kriznim vremenima pokazalo se da je jedan od najvažnijih zadataka lidera prepoznati potrebu za promjenama, a ljude potaknuti da na njih budu spremni brzo reagirati – smatra Dalić, prenijela je Hina.