Otvorena vrata za investiciju od milijardu KM!

0

Gradsko vijeće Tuzla danas je na sjednici usvojilo regulacioni plan Irac-Jug. Na sjednici je istaknuto da usvajanje regulacionog plana otvara vrata za investiciju vrijednu milijardu maraka!

Naime, holandski investitori su zajedno sa vlasnikom prostora Livnice odlučili da izgrade poslovno-stambeni kvart u Tuzli. Naziv idejnog projekta je Crystalico.

Usvajanjem regulacionog plana stvoreni su uslovi za početak radova, a u narednih pet godina očekuje se potpuna izgradnja kompleksa, javio je RTV Slon.

Prostorna cjelina ”Irac-Jug” nalazi se u središnjoj zoni zapadnog dijela grada, neposredno između regulisanog korita rijeke Jake i Južne saobraćajnice i predstavlja vezu nekoliko stambenih, stambenoposlovnih zona i to: kolektivnog stambenog naselja Irac sa sjeverne strane, naselja Slatina sa Unverzitetskim centrom sa istoka i sjeveroistoka, individualnog stambenog naselja Mosnik sa južne strane i sa zapadne strane stambenoposlovnim zonama Kreka i Solana.

Kroz kompleks bi prolazila saobraćajnica koja bi povezivala sjevernu i južnu magistralu, a u sklopu koje bi bio izgrađen i kružni tok. Ovaj  kompleks bi trebao imati toranj od 43 sprata.

U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice, prenosi Tip.ba.

˝Radi se o grupi investitora iz jedne evropske zemlje. Ta ogromna investicija bi mogla noć da pretvori u dan. Optimista sam za ovogodišnje projekte u Tuzli˝, izjavio je ranije gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.