Otvoren prvi salon “jaguar” i “land rover” automobila u BiH

0

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i britanski ambasador u BiH Edwars Ferguson otvorili su prvo predstavništvo, salon i servis ”jaguar” i ”land rover” automobila u BiH.

Svečano otvaranje salona, sa sjedištem u sarajevskom naselju Šip, kako je istaknuto, još je jedan primjer dobre saradnje bosanskohercegovačkih i britanskih firmi.

– Ovo je primjer koji treba podržati, a ja to činim svojim dolaskom ovdje – kazao je Šarović naglašavajući da je sve veći broj velikih projekata iz Ujedinjenog Kraljevstva u BiH.

Naglasio je da su BiH potrebni najbolji da bi i drugi mogli slijediti njihov primjer.

– U sedam mjeseci ove godine obim investicija je porastao u odnosu na raniji period, ali potrebno je mnogo više da bi zemlja krenula putem razvoja, i da bi mlada radna snaga dobila radna mjesta – istakao je Šarović je čestitao svima koji su doprinijeli da BiH dobije ovakav salon.

Ambasador Ferguson je naveo da je ovaj događaj dobra vijest i za BiH i Veliku Britaniju.

Poručio je da je ”jaguar” jedan od najpoznatijih britanskih brendova kojeg odlikuje vrhunska inovativnost i kvalitet.

– Za nas je ovo pokazatelj uspjeha i rasta automobilskog sektora – rekao je Ferguson te dodao da je prošle godine u njegovoj zemlji proizvedeno 1,8 miliona automobila.

Izrazio je zadovoljstvo da se u Goraždu proizvode dijelovi koji se ugrađuju u ”jaguar” i ”land rover” automobile te izrazio nadu da će dvije zemlje još više sarađivati i da će biti i druge prilike za ujedinjenje talenata i stvaranje proizvodnje visokih svjetskih standarda.

Najavio je da će se o tome razgovarati u Londonu na forumu dvije države u organizaciji Ambasade BiH u tom gradu.

(Fena)