Otvaraju se restorani u Austriji, neki rezervisani za cijeli mjesec

0

Od 19. maja u Austriji će se sprovesti najveće popuštanje mjera, koje predviđa i ponovno otvaranje ugostiteljstva, a već sada su mnogi luksuzni i popularni restorani “rasprodati” na više od mjesec dana.

Čini se da su se građani, nakon sedam mjeseci zaključanosti, najviše uželjeli odlaska u restorane, jer je veliki broj ugostiteljskih objekata sva svoja mjesta rasprodao na duži vremenski period.

Ugostiteljski objekti otvorit će svoja vrata za vakcinisane, one koji su preležali koronu i negativno testirane, a radno vrijeme im je ograničeno do 22 sata. Gosti će morati da drže distancu, nose masku i registruju se.

Oko 55.000 ugostiteljskih objekata od 19. maja, pod tim mjerama, uz jedno lice zaduženo za sprovođenje kovid mjera, otvorit će svoja vrata.

Jedan od najpoznatijih restorana “Štajrerek” saopštio je da je prvi mjesec potpuno popunjen, jer su mnogi stalni gosti najavili dolazak. Takođe i “Švajcerhaus” u bečkom Prateru ima punu knjigu rezervacija. Austrijanci su se uželjeli i odmora u hotelima, te su za prvi praznik, za kraj maja, mnogi hoteli već popunjeni.