OTP završio preuzimanje u Hrvatskoj

0

Tokom proteklog vikenda završeno je pripajanje Splitske banke mađarskoj OTP banci, koja od danas posluje kao jedinstvena banka pod imenom OTP banka Hrvatska sa sjedištem u Splitu, saopšteno je iz OTP banke.

“Banka će poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska, sa sjedištem u Splitu. Centralne funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s poslovnim centrima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu”, kaže se u saopštenju.

OTP ovim pripajanjem postaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj, s tržišnim udjelom od 11 odsto, poslovno prisutna u svim hrvatskim regionima, sa 147 poslovnica i više od 500 bankomata.

Banku će voditi uprava u sastavu Balázs Békeffy, predsjednik, te članovi Zvonimir Akrap, Slaven Celić, Zorislav Vidović, Nera Šunjić i Bruno Biuk.

“Spajanjem smo stvorili nacionalno snažnog tržišnog igrača, s najboljim karakteristikama obiju banaka i bogatim portfeljem proizvoda te velikim potencijalom tržišnog razvoja. OTP banka Hrvatska ostaće predani partner svim svojim tradicionalnim lokalnim zajednicama, učestvujući u potpunosti u finansiranju projekata jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave, kao i svojim ulaganjima u društveni, obrazovni, kulturni i sportski razvoj”, izjavio je predsjednik Uprave Balázs Békeffy.

Pripajanje Splitske banke OTP banci počelo je u maju prošle godine, kada je OTP banka postala potpuni vlasnik Splitske banke.

Prethodni vlasnik Splitske banke bila je francuska grupacija Societe Generale.

Osim banke, u OTP grupi u Hrvatskoj posluju OTP Leasing, OTP Invest, OTP Osiguranje, OTP Nekretnine, OTP Savjetovanje i SB Zgrada.