Općina Centar refundira dio troškova digitalizacije privrednicima

0

Refundacija dijela troškova digitalizacije i certificiranja proizvodnih procesa

Općina Centar objavila je javni poziv za refundaciju dijela troškova digitalizacije, te za certificiranje proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga za obrte i mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) sa područja općine Centar Sarajevo.

Uslov je da privredni subjekti imaju sjedište na teritoriji općine Centar Sarajevo, te da posluju najmanje tri mjeseca prije objave javnih poziva i da imaju pozitivno poslovanje u prethodnoj kalendarskoj godini ili iskazan gubitak od najviše 15.000 KM.

Javni poziv koji se odnosi na podršku digitalnoj transformaciji obrtima, mikro, malim i srednjim preduzećima podsticajna sredstva su namijenjena za dizajn i izradu reprezentativne web stranice i mobilnih aplikacija, vizuelnog identiteta i sadržaja web stranice, online prodavnice za unaprjeđenje pristupa novim tržištima, uvođenje digitalnih alata i opreme za optimizaciju procesa proizvodnje….

U slučaju certificiranja proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga Općina Centar će korisnicima podsticajnih sredstava, refundirati prihvatljive troškove u iznosu od 50% troškova certificiranja, a maksimalno do 2.000 KM sumarno, ili 100% troškova certificiranja ukoliko oni ne prelaze iznos od 1.000 KM.

Tekst javnih poziva, pravilnika i prijavne obrasce zainteresovani mogu pronaći na web stranici Općine.

Upute za podnošenje zahtjeva dostupne su takođe na web stranici Općine.