Novi ugovori HT-a Mostar i kompanije Ericsson Nikola Tesla vrijedni 8,2 miliona KM

0

Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, potpisali su u Mostaru ugovore ukupne vrijednosti oko 8,2 miliona KM, za nadogradnju i proširenje LTE RAN mreže, proširenje transmisijske mreže te softversku nadogradnju i proširenje sustava za fiksne komutacije HT-a Mostar.

Navedeni ugovori dodatno osnažuju saradnju između kompanija i stvaraju infrastrukturne preduslove za implementaciju najsavremenijih tehnologija čime će se pružiti još kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima HT-a Mostar.

„Raduje nas nastavak vrlo uspješne saradnje s našim strateškim partnerom – Ericssonom Nikolom Teslom. Zahvaljujući novoj ugovorenoj opremi, a poštujući najviše sigurnosne standarde, HT Mostar će povećati pokrivenost i kapacitete 4G/4G+ mreže, što konkretno za naše korisnike znači – bolje korisničko iskustvo, veće brzine i mogućnost korištenja novih naprednih usluga temeljenih na LTE tehnologiji. To znači najnoviju i najučinkovitiju radijsku tehnologiju na tržištu te korak bliže 5G mreži“, rekao je Primorac.

Gordana Kovačević ističe svoje zadovoljstvo potpisivanjem novih ugovora.

„Nastavak suradnje s našim strateškim partnerom iz Bosne i Hercegovine novi je korak u razvoju mreže HT-a Mostar temeljene na Ericssonovim rješenjima, koja će implementirati naši stručnjaci u uskoj suradnji sa stručnjacima našeg kupca, što korisnicima ovog operatora jamči najbolje moguće korisničko iskustvo na putu prema 5G. Posebno me raduje da naše kompanije usko surađuju te s jednakim entuzijazmom zajednički stvaraju preduvjete za brži razvoj društva i gospodarstva u Bosni i Hercegovini koju čekaju veliki izazovi i mogućnosti digitalne transformacije u digitalnom desetljeću, priopćeno je iz Odjela za korporativne komunikacije HT Mostar“, navela je Kovačević.