Novi Audi A6 će imati premijeru i na sajmu u Ženevi?

0

Kompanija Audi ne planira da na sajmu automobila u Detroitu održi konferenciju za medije, ali i dalje postoji mogućnost da novi Audi A6 bude predstavljen do kraja ovog mjeseca.

Naime, u decembru je kompanija raspisala konkurs za film “A6 – otkrivanje”, u kome se ljudi pozivaju da šalju svoje ideje o tome kako bi trebalo da izgleda film, odnosno video spot u kome će biti predstavljen ovaj model.

Šest najboljih ideja će dobiti pozvinicu da vide ovaj model izbliza, u Ingloštadu, 15. januara. Još uvijek nije poznato da li je riječ o zatvorenoj premijeri, ili će kompanija javnosti predstaviti svoj novi model. Međutim, iz kompanije je najavljeno da javnost ipak neće imati prilike da tada vidi novu generaciju modela A6.

Šest režisera sa najboljim idejama će dobiti po 15.000 dolara da te ideje pretoče u film koji mora biti završen do 12. februara. Tri najbolja filma će biti predstavljena na sajmu automobila u Ženevi, što implicira da će tada i ovaj novi model zvanično biti predstavljen.

Što se nove generacije ovog modela tiče, znamo da možemo očekivati digitalnu instrument tablu veličine 12,3 inča, i još dva ekrana na dodir veličine 10,1 i 8,6 inča. Možemo očekivati i Bang & Olufsen premijum audio sistem i mnoštvo naprednih tehnologija za asistenciju vozaču, koje će pratiti stanje preko pet senzora, pet kamera, laserskog skenera i 12 ultra osjetljivih senzora.

Srce ovog modela će činiti jedan od nekoliko dostupnih četvorocilindarskih i šestocilindarskih agregata, među kojima je i TFSI V6 agregat zapremine tri litara koji razvija 340 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta, kakav se nalazi u modelu A7.

Tom modelu ovaj agregat omogućava da od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,3 sekunde, i elektronski ograničnu maksimalnu brzinu od 250 km/h. (vrelegume.rs)