Nova investicija: Bingo će u istoj opštini graditi tržni centar i farmu

0

Načelnik Kalesije Sead Džafić jučer je razgovarao sa direktorom kompanije Bingo Edinom Ibeljićem o gradnji tržnog centra na Međašu gdje bi za početak bilo zaposleno više od 50 osoba.

– Mi smo putem licitacije, kako nalaže zakon u Kalesiji, kupili zemljište i sada smo uproceduri pribavljanja potrebne dokumentacije, a onda ćemo krenuti sa izgradnjom tržnog centra koji će imati mnoštvo sadržaja, jer Kalesija zaslužuje takav jedan objekat – kazao je Edin Ibeljić.

On ističe da to nije kraj ulaganjima u Kalesiju jer kompanija Bingo ima u planu širenje i na istočni dio općine gdje planirana izgradnja farmi gdje će posao dobiti osobe iz Kalesije.

– Mi kao lokalna zajednica ćemo zaista imati veliku korist kada se otvori Bingo tržni centar, jer će tu prventveno raditi naši sugrađani, a prema riječima direktora to će se desiti veoma brzo. Investicija je oko sedam miliona KM – rekao je načelnik Kalesije Sead Džafić.

On se zahvalio direktoru i vlasniku kompanije Bingo jer su odlučili da ulažu u Kalesiju te je obećao pomoć da se što prije dobiju potrebni papiri kako bi se krenulo sa realizacijom svega navedenog.