Nijemci ponovo traže dobavljače iz BiH

0

Kompanije iz Bosne i Hercegovina i sa Zapanog Balkana ponovo imaju šansu da ostvare saradnju i postanu dobavljači njemačkih firmi.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.

Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

  • Mjesto održavanja: Dortmund, SR Njemačka 
  • Datum održavanja: 06.06.2019. godine

Organizatori su Predstavništvo njemačke privrede u BiH, njemačka Vanjskotrgovinska komora u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).

Formulare je potrebno popuniti i poslati najkasnije do 29. marta. Pristigle prijave se potom šalju njemačkim kompanijama na uvid koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Dortmundu ove godine.

Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

Više detalja može se pronaći OVDJE

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i energiju SR Njemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Njemačke.