Nijemci dokapitalizuju Pavlović banku?

0

Zbog zainteresovanosti njemačkih investitora Pavlović International Banka produžila je do 17. decembra rok za upis i uplatu akcija, saznaje portal Capital.

 „Pavlović banka je donijela odluku o produženju roka 18. emisije običnih redovnih akcija do 17. decembra 2018. godine, da bi se u produženom roku upješno sproveo upis i uplata akcija od strane budućeg investitora“, rekli su za Capital u ovoj banci.

Dodali su da je u toku procedura kod Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV) RS koja se odnosi na produženje roka iz ove emisije u skladu sa izmijenjenim prospektom.

„Kupovina akcija osamnaeste emisije planirana je od strane njemačkih investitora koji su preduzeli aktivnosti u cilju uspješnog okončanja emisije“, potvrdili su u Pavlović banci.

Javni poziv za upis i uplatu običnih redovnih akcija javnom ponudom, u vrijednosti od sedam miliona KM, Pavlović banka raspisala je 25. oktobra, a nakon što postojeći akcionari banke nisu u roku od 15 dana dokapitalizovali banku, to je omogućeno ostalim zainteresovanim investitorima. Taj rok je isticao danas, a banka je u petak odlučila da ga produži za još 14 dana.

„Rok za upis i uplatu akcija 18. emisije počinje 16-og dana od dana objavljivanja javnog poziva i traje 37 dana”, navedeno je odluci o drugim izmjenama odluke o 18. emisiji akcija Pavlović banke.

U banci su naveli da je cilj emisije akcija „povećanje kapitala, realizacija strateškog plana banke, jačanje konkurentske pozicije banke na lokalnom tržištu, jačanje kapitalne adekvatnosti i širenje i diverzifikacija izvora finasiranja“.

Pavlović banka je još u avgustu planirala dvije emisije akcija od po sedam miliona, da bi u oktobru Nadzorni odbor povukao jednu emisiju.

Prema finansijskom izvještaju gubitak banke u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 2,74 miliona KM.

Ova banka u većinskom vlasništvu je porodice biznismena Slobodana Pavlovića i njegove kompanije „Slobomir“.