I nije najteža stvar na svijetu: 7 načina da vas šef zavoli

0

Ovi savjeti pomoći će vam da uspostavite bolji odnos sa šefom

Biti u šefovoj milosti i nije najteža stvar na svijetu, a pritom to ne mora uključivati ulizivanje i komplimentiranje šefu na sjajnoj frizuri ili odabiru odjeće te volontiranju za svaki i najbezvezniji zadatak. Većini šefova bit ćete u milosti ako shvatite što točno žele od vas i strateški promišljate kako ćete ih odobrovoljiti svojim radom.

Dođite na posao ranije

Istraživanje je pokazalo da zaposlenici koji dolaze na posao ranije ostavljaju bolji dojam i šefovi ih smatraju pouzdanijima.

To ne mora biti sat vremena ranije, ali i 10 minuta učinit će veliku razliku.

Pitajte za savjet

Možda ste oprezni kada je vaš šef u pitanju i strah vas je obratiti mu se, no istraživanja pokazuju da ovim pristupom griješite.

Šef će vas više cijeniti ako tražite savjet kada je to potrebno. Također, steći će dojam da ste sposobni i puni samopouzdanja.

Saznajte što voli

I vaš šef je samo osoba koja vikende ‘ubija’ pred televizorom, u prirodi ili po koncertima. Saznajte koji je njegov hobi, što voli raditi u slobodno vrijeme i započnite razgovor.

Zadajte si ciljeve

Istraživanje je pokazalo da zaposlenici koji postavljaju ciljeve i, naravno,ostvaruju ih, imaju bolji odnos sa šefovima od onih koji samo ispunjavaju zadatke.

Recite ‘hvala’

Studija je pokazala da ako zahvalite šefu, čak i ako je riječ o negativnoj kritici, imate veće šanse da vas zavoli.

Uzmite godišnji

Možda zvuči neobično, no ovim potezom pokazujete da cijenite sebe i svoje vrijeme, a samim time će vas i drugi više poštivati.

Recite što vam je na umu

Imate mišljenje o nečemu? Nemojte se bojati izreći ga.

(Express.hr)