Nestle otvorio novu fabriku kod Beograda

0

Nova fabrika kompanije Nestle, svečano je otvorena u Surčinu kod Beograda.

Fabrika za proizvodnju obroka na biljnoj bazi je otvorena simbolično pritiskom na taster. U nju je uloženo 80 miliona eura, a prostire se na 18.000 kvadratnih metara i zapošljava 220 radnika.

– Kod nas je u povoju, u Evropi je daleko razvijenije. Većina proizvoda ide u izvoz – naveli su predstavnici kompanije prilikom obilaska fabrike sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Vučić se raspitivao šta sve ide u burger na biljnoj bazi, ali i o cijenama, javio je Blic.

Vučić je izjavio je da prije dvije godine tu ništa nije postojalo, kao i da je fabrika napravljena bez državnih subvencija.

– To su investitori koje najviše volimo, kojima nisu potrebne subvencije države – dodao je Vučić..

Predstavnici kompanije rekli su da je u fabrici sve novo i da je prije dvije godine tu bila livada, a sada moderna fabrika sa najnaprednijom tehnologijom u toj oblasti. Kako je rečeno, još sve linije nisu u punom kapacitetu, a većina proizvoda će biti za izvoz.

Predstavnici kompanije naveli su da je svakog dana na izgradnji nove fabrike bilo angažovano više od 2.000 ljudi, kao i da su imali veliku podršku.

Kompanija je najavila da će, investicijom od 80 miliona švajcarskih franaka (oko 83,8 miliona eura) i otvaranjem 220 novih radnih mjesta, nova fabrika proizvoditi nutritivno bogate i ukusne obroke na biljnoj bazi.