Neće biti karavanske i trovratne izvedbe za novi Golf

0

Jedan od najpopularnijih automobila na svijetu, Volkswagenov Golf, uskoro bi trebao debitirati u osmoj generaciji. Navodno bi proizvodnja trebala započeti sredinom iduće godine, što znači da bismo konačnu verziju mogli vidjeti uskoro.

Ono što sigurno nećemo vidjeti jest trovratna izvedba Golfa. Kako stvari stoje, Volkswagen će svoj kompaktni automobil ponuditi isključivo u praktičnijoj izvedbi s pet vrata, prenosi tportal.

Ovo i nije neko iznenađenje jer prodaja hatchbacka bez stražnjih vrata pada već neko vrijeme. Mnogo je veće iznenađenje da Nijemci planiraju odustati i od Variant – karavanske izvedbe. To ujedno znači da VW više ne bi proizvodio ni Alltrack inačicu.

Autocar piše kako ova odluka nije konačna, no kako u Wolfsburgu žele značajno pojednostaviti Golfovu gamu.

Automobil će se izrađivati na evoluciji modularne platforme MQB čije su značajke: duži međuosovinski razmak, širi raspon među kotačima, te prosječno čak 50 kilograma niža ukupna masa. Putnici bi trebali dobiti više iskoristivog volumena u interijeru, a novi Golf mogao bi biti i zabavniji u vožnji.

Nijemci također planiraju dodatno smanjiti broj dugmadi korisničkog sučelja, te većinu ručnih kontrola prebaciti na displeje osjetljive na dodir.