Nastavak gradnje fabrike od 30 miliona eura?

0

Grad Doboj i firma “Benkons-Bosna” iz Azerbejdžana usaglašavaju tekst aneksa ugovora o nastavku izgradnje fabrike za preradu voća i povrća “Bosanka” u dobojskom naselju Ševarlije, za koju je kamen-temeljac položen 2014. godine, rekao je pravni zastupnik pve firme Suad Suljić.

Suljić je rekao novinarima da sa Gradskom upravom usaglašava tekst aneksa o produžetku rokova jer su probijeni rokovi za izgradnju fabrike zbog ekonomske situacije u Azerbejdžanu.

“Pregovaramo o novim rokovima, da li će to biti u narednoj godini ili u naredne dvije”, izjavio je Suljić.

On očekuje da će, poslije potpisivanja ugovora, biti nastavljena izgradnja “Bosanke” koja je u vlasništvu investitora iz Azerbejdžana.

Suljić je prošle godine izjavio da je na zastoj u izgradnji, između ostalog, uticalo pribavljanje neophodnih dozvola, s obzirom na to da se na lokalitetu nalazila kasarna, a da su, nakon što je Skupština grada izmijenila regulacioni plan, uslijedile poplave 2014. godine.

Nakon što je nastavljena gradnja, došlo je od poremećaja na tržištu nafte, a Azerbejdžan bazira svoju ekonomiju na nafti, te je zbog toga došlo do kašnjenja u izgradnji.

Kamen-temeljac za izgradnju fabrike za preradu voća i povrća “Bosanka” u Ševarlijama položen je 26. juna 2014. godine i tada je rečeno da je investicija vrijedna 30 miliona eura.

Srna