Najveća američka radijska kompanija tone u stečaj

0

Audacy, radio i podcast div, saopćio je u nedjelju da je podnio planove za Poglavlje 11 zaštite od stečaja u Teksasu kako bi smanjio svoj dug.

Sporazum o restrukturiranju omogućit će Audacyju da smanji svoj ukupni dug za 80% na oko 350 miliona dolara s oko 1,9 milijardi dolara.

– Tokom proteklih nekoliko godina, strateški smo transformirali Audacy u vodeću firmu za multiplatformski audio sadržaj i zabavu – rekao je David Field, izvršni direktor Audacyja, u izjavi.

Međutim, dodao je Field, “savršena oluja” tokom protekle četiri godine makroekonomskih izazova “s kojima se suočava tradicionalno tržište oglašavanja” dovela je do oštrog smanjenja potrošnje na radijske oglase.

– Ti tržišni faktori ozbiljno su utjecali na naše finansijsko stanje i zahtijevali restrukturiranje našeg bilansa – rekao je Field, prenio je SEEbiz.

Firma sa sjedištem u Philadelphiji posjeduje stotine radijskih stanica i jedna je od vodećih radijskih firmi u SAD-u. Audacy posjeduje WFAN Sports Radio, njujorški 1010 WINS i KCBS.