Najbolja svjetska aviokompanija planira letove za Sarajevo

0

Qatar Airways je potvrdio da će nastaviti sa planiranim lansiranjem svojih letova za Skoplje i Sarajevo uprkos trenutnoj diplomatskoj krizi koja okružuje Katar.

“Na blokadu ćemo odgovoriti prebacivanjem slobodnih kapaciteta na druge destinacije i ubrzavanjem planova za nove destinacije poput Skoplja, Dablina i Sarajeva”, rekao je generalni direktor Qatar Airwaysa Akbar al-Baker govoreći na Međunarodnom sajmu avijacije u Parizu.

On je dodao da će biti predstavljene i nove linije za Iran, koje su odložene zbog nedostatka kapaciteta.

Katarska aviokompanija će 17. jula pokrenuti liniju iz Dohe do Skoplja, a iako datum početka letenja iz Dohe za Sarajevo još nije preciziran vjeruje se da linija neće biti pokrenuta prije kraja oktobra.

Na sajmu u Parizu Qatar Airways-u je dodijeljena i nagrada za najboljeg svjetskog avioprijevoznika u ovogodišnjem izboru svjetski priznatog istraživačkog instituta Skytrax. Tako se kompanija vratila na prvo mjesto koje joj je prošle godine preoteo Emirates.

Katarska kompanija je zbog diplomatskih napetosti između Katara i drugih zemalja Zaljeva trenutno pod velikim pritiskom budući da ne smije letjeti iznad susjednih arapskih zemalja – uključujući i Ujedinjene Arapske Emirate.

Akbar Al Baker

“Biti proglašen najboljom svjetskom aviokompanijom za Qatar Airways u ovom kritičnom trenutku značajan je dokaz da putnici imaju povjerenja u našu nepokolebljivu posvećenost da pružamo samo najbolje. Ova nagrada također je odraz teškog rada i posvećenosti svakog od naših uposlenika. Priznanje je posebno važno jer su nam ga dodijelili putnici. Iskreno im se zahvaljujem i radujem se što ćemo ih uskoro pozdraviti”, kazao je Al Baker.

Qatar Airways je već proglašavan za najbolju svjetsku aviokompaniju 2011, 2012 i 2015. godine