Najbogatiji Hercegovac poručio: Moramo vraćati ljude iz Švicarske i Njemačke

0

Na raspravi o novom Zakonu o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci, jednom od ključnih dokumenata koji se donosi u Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK), učestvovao je i Petar Ćorluka, jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih privrednika i vlasnik Violete i Laste,

U uvodu je Ćorluka pozdravio ovakav događaj.

– Ja sam privrednik više od tri decenije i ovo je prvi put, koliko se sjećam, da neki resor nešto ovakvo kod nas organizira. Ja se ispričavam ako griješim, ali ja se ne sjećam ovakvih sastanaka i rasprava – istaknuo je Ćorluka.

Pohvalio je ministricu Danielu Perić i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta zbog organizacije događaja.

Petar Ćorluka

Kazao je da se domaće tržište mora još žustrije razvijati.

Nama mora biti cilj da se naše tržište razvija, da se radnici vraćaju iz Švicarske, Njemačke, tamo gdje su se dodatno obučili. Ako nešto u zakonima, u pravilima, nije dobro, onda ćemo to mijenjati. Vidjet ćemo u hodu što je dobro, a što ne, samo moramo biti optimisti, moramo razgovarati, moramo se sastajati i rezultati neće izostati – kazao je čelni čovjek Violete.

Za kraj je istaknuo rast ZHK.

– ZHK napreduje, poboljšavaju se radni uslovi i ako se svi u tom smjeru pokrenemo, napravit ćemo vrhunske rezultate – zaključio je Ćorluka, prenio je Herc.info.