Nadležni poručili: Divlja gradnja na Jahorini bit će zaustavljena

0

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek izjavio je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao da će zajedno zaustaviti divlju gradnju na Jahorini.

Elek je istakao da za Jahorinu vlada ogromno interesovanje, da ne postoji nijedna firma iz regiona koja se bavi građevinom, a da nije došla na planinu, ali je ukazao da ova olimpijska ljepotidža živi od skijanja, ne od gradnje.

“Sada smo na slatkim mukama da biramo koji će investitori doći, pa moramo izabrati one koji ulažu u velike hotele, spa-centre, sportske sadržaje, konferencijske sale, a ne da dozvolimo da čovjek napravi apartman, uzme ekstra profit i odnese u drugu zemlju, a nama ostavi problem”, izjavio je Elek novinarima nakon sastanka rukovodstva Olimpijskog centra sa predsjednikom Republike Srpske Dodikom.

On je istakao da su ovo regionalno čudo napravili uz pomoć Vlade Republike Srpske i Dodika za kojeg je rekao da je Jahorina njegovo “životno djelo”.

Prema njegovim rijelima, važno je povezati Jahorinu sa Andrićgradom i Mećavnikom sa Zlatibora jer je to je krucijalni projekat kroz međudržavnu saradnju Republike Srpske i Srbije, koji će biti žila kucavica ovog regiona sa milion turista godišnje.

Srna