Mtel privodi kraju preuzimanje Blicneta

0

Banjalučka kompanije Mtel privodi kraju kupovinu banjalučke firme Blicnet od Telekoma Slovenija, piše BiznisInfo.

Konkurencijsko vijeće BiH zaprimilo je prijavu o ovoj koncentraciji, i trenutno je u toku rok u kojem se oni koji imaju primjedbu na ovu akviziciju mogu javiti. Ranije smo objavili da je postignut dogovor o kupovini Blicneta.  

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je dana 16.10.2018. godine zaprimilo Prijavu

koncentracije privrednog subjekta Mtel a.d. Banja Luka kojom namjerava steći pojedinačnu kontrolu nad privrednim subjektom Blicnet d.o.o. Banja Luka.

Pravni oblik koncentracije je sticanje kontrole privrednog subjekta Mtel nad privrednim subjektom Blicnet.

Predmetna koncentracija će, prema podacima iz Prijave koncentracije, imati efekat na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne telefonije, mobilne telefonije, Interneta te radio i TV programa na području Bosne i Hercegovine.

Konkurencijsko vijeće poziva sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne telefonije, mobilne telefonije, Interneta te radio i TV programa kao i na drugim tržištima na kojima bi predmetna koncentracija mogla imati efekat, te druge institucije ili udruženja koje imaju relevantna saznanja o navedenom tržištu da mogu dostaviti pisane primjedbe i mišljenja putem e-maila: kontakt@bihkonk.gov.ba, faxa: 033/251-408 ili poštom na adresu Dubrovačka broj 6, 71 000 Sarajevo, u vremenskom roku od 7 dana od dana objave obavještenja, navodi se u dokumentu koji je datiran na 4. decembar.

Okončanje procesa do kraja godine

Inače, u novembru smo objavili da je Telekom Slovenije potpisao je ugovor s Telekomunikacije Republike Srpske o prodaji 100% udjela u firmi Blicnet doo Banja Luka, a na osnovu informacije koja je tada objavljena na Ljubljanskoj berzi.

Ugovorne stranke, kako je tada rečeno, planiraju da okončaju proces preuzimanja do kraja 2018. godine, nakon ispunjenja svih uslova navedenih u ugovoru o prodaji.

Do tada se neće otkrivati detalji akvizicije, uključujući cijenu, navode iz Telekoma Slovenije.

Kako se navodi, prodaja Blicneta je u skladu je s prihvaćenim poslovnim planom Telekom Slovenije za 2018. i strateškim poslovnim planom za period od 2018. do 2022. godine.

Blicnet, društvo sa ograničenom odgovornošću za telekomunikacije predstavlja licenciranog operatera mobilne i fiksne telefonije, internet servis provajdera (ISP), mrežnog operatera, pružaoca kablovskog TV servisa i sistemskog integratora.

Inače, Telekom Srpske, odnosno Mtel, vlasnik je sarajevske firme Logosoft, a nedavno je kupio i bijeljinski Telrad.

Većinski vlasnik Telekoma Srpske je Telekom Srbije.