Mostarski startup oduševio investitore, širi se na tursko tržište

0

Startup blablaDev, koji je nastalo u okviru SPARK-ovog poslovnog parka u Mostaru, pobjednik je takmičenja u Turskoj, što će mu omogućiti prodor na to tržište.

blablaDev je web servis za mlade i neiskusne programere i za sve one koji ih trebaju, a predstavnik u Turskoj je bila Nikolina Zeljko, marketing manager u startupu.

Uz Nikolinu, članovi startupa su još Ivan Filipović, Tommy Atkinson, Marijo Šunjić i Davor Perić.

Nagrada je besplatno otvaranje firme u Turskoj, godinu dana besplatnog ureda u Istanbulu i naknada od 1.000 eura mjesečno.

– Ovo je uistinu dobar prvi korak za širenje na istočno tržište! – rekli su iz SPARK-a.

Na internacionalnom startup summit u Istanbulu Take Off nastupilo više od 200 startupa, 100 investitora i 150 korporacija.

Summit je održan u sklopu Teknofesta od 20. do 23.9.2018. na novom aerodromu u Istanbulu, a na pitch stage su se popela čak dva SPARK startupa – Sophico i blablaDev.

Startup natjecanje je bilo podijeljeno u pet kategorija.

Svaki predstavnik startupa je imao pet minuta da na engleskom jeziku i uz prezentaciju što bolje opiše svoj startup žiriju i investitorima. Kriteriji ocjenjivanja su bili ideja i tehnološka inovacija, primjenjivost na tržištu, te utjecaj na sektor.

Treći dan događaja, nakon predavanja i panel diskusija, proglašeni su pobjednici svakog sektora, a blablaDev je pobijedio u kategoriji obrazovnih tehnologija.