MF banka objavila ambiciozan plan: Fokus na razvoju i integrisanim uslugama grupacije

0

MF banka, kao dio jedne od najvećih finansijskih grupacija u BiH, MF grupacije, postavila je nove ciljeve za rast i razvoj unutar grupacije.

Aleksandar Kremenović, kreator MF grupe, od ovog mjeseca je i v.d. predsjednika Uprave MF banke.

Kremenović ima dugogodišnje iskustvo u finansijskom sektoru i snažnu posvećenost korporativnoj viziji MF grupacije.

„Kao domaća grupacija, čija najstarija članica MKD Mikrofin posluje više od 27 godina, možemo reći da smo se kontinuirano razvijali, ali smo osnivanjem MF grupe organizaciono udružili snage, sa ciljem daljeg razvoja, boljeg pozicioniranja, ali i širenja njene djelatnosti. U ovom momentu, MF grupacija se pozicionirala kao jedna od najvećih finansijskih grupa u Bosni i Hercegovini“, istakao je Kremenović.

MF banka primarno je posvećena pružanju podrške mikro, malim i srednjim preduzećima u njihovom rastu i razvoju, ali ostaje prepoznatljiva i po najboljim uslovima i sigurnosti štednje na tržištu.

„Zahvaljujući našim klijentima i zaposlenima, MF banka se pozicionirala među prve tri banke u BiH po godišnjim stopama organskog rasta, ali i kao prva banka u BiH po iznosu kreditiranja mikro i malih klijenata do dva miliona prihoda. Ponosni smo na naša ostvarenja, ali nemamo namjeru da tu stanemo, želimo da budemo još snažniji i uspješniji“, naglasio je Kremenović.

U sklopu promjena u rukovodstvu MF banke, za novog člana Nadzornog odbora banke na sjednici skupštine imenovana je Sandra Lonco, dosadašnji dugogodišnji član rukovodstva članica MF grupacije, predsjednik MF grupe.