Mercator potpisao ugovor o preuzimanju Tuša

0

Mercator je u srijedu potpisao ugovor o kupovini 100 posto udjela u Engrotušu, a s potpisivanjem ugovora pokrenuta je i procedura za dobivanje saglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Slovenije (AVK).

Jučer smo objavili da je Fortenova kupac trgovačkog lanca Tuš, kako maloprodaje tako i veleprodaje.

Spajanje Mercatora, koji je u vlasništvu Fortenove grupe (bivši Agrokor) i Engrotuša, ojačat će tržišnu poziciju obaju trgovačkih društava te donijeti nove razvojne prilike slovenskim dobavljačima i zaposlenicima, rečeno je. Potpisnici ugovora uvjereni su da integracija predstavlja odličnu podlogu za budući rast zajedničke kompanije i, naravno, dugoročnu održivost poslovanja od koje će imati koristi svi dionici, a posljedično i cjelokupna ekonomija.

– Iznimno nam je zadovoljstvo što godinu zaključujemo još jednom velikom akvizicijom u maloprodaji. Nakon marketa Franca u Crnoj Gori, preuzimanje Tuš trgovina drugo je veliko širenje naše prodajne mreže u kratkom vremenu, čime definitivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji i dokazujemo ono što smo najavili kad smo 2021. integrirali Mercator u mrežu Fortenova grupe – rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

– Danas smo potpisali ugovor o kupoprodaji 100 posto udjela u firmi Engrotuš d.o.o., bez djelatnosti drogerije Tuš, koja je u procesu izdvajanja. Nakon višemjesečnih pregovora odlučili smo se za kupca koji je, po našem mišljenju, najbolji izbor za zaposlenike, poslovne partnere i razvoj osnovne djelatnosti firme – naglasio je Andraž Tuš u ime prodavatelja, kompanija Tuš holding i AH Invest 1.

– Ovom se transakcijom nastavlja vlasnička konsolidacija u sektoru trgovine. Mercator bilježi stabilan organski rast, a akvizicija i spajanje s Engrotušem će nam pomoći u ostvarenju poslovnih ciljeva. Uvjeren sam da je integracija u interesu svih, od zaposlenika do slovenskih dobavljača u cijelom lancu. Povezivanjem ćemo ojačati i stabilnost oba trgovačka društva te slovenskim potrošačima ponuditi najbolji izbor proizvoda i usluga – rekao je Tomislav Kramarić, predsjednik Uprave Mercatora, prenio je Lider media.