Međugorje: Italijanka na prevarama vjernika zaradila 2,2 miliona eura!

0

“Za 9.000 eura doživjet ćete čudo u Međugorju. Omogućit će vam to vidjelica Vicka Ivanković Mijatović, koja godinama ima svakodnevna ukazanja Gospe. Dovoljno je da uplatite taj iznos na račun organizacije ‘Opus Marie’”.

Ovim riječima je 69-godišnja Talijanka Antonietta Frau, koja se predstavlja kao “duhovni savjetnik”, na lakovjernim vjernicima zaradila čak 2,2 miliona eura, objavili su mediji u Italiji.

Međutim, problem je nastao kada se čuda nisu dogodila, te kada su talijanski hodočasnici shvatili da su prevareni i da Antonietta Frau uopšte ne poznaje Vicku Ivanković Mijatović, niti ima ikakve veze s njom ili Međugorjem, prenosi “Dnevni list”.

Pomenuta organizacija godinama je organizirala odlaske u Međugorje, a sumnju da nešto nije u redu potpirio je suprug jedne hodočasnice koja je od 2006. svake godine dolazila u Međugorje te je pristala donirati 9000 eura organizaciji ‘Opus Marie’.

Talijanski mediji navode da je pokrenuta istraga, te da su istražitelji ušli u trag čak 2,2 miliona eura koji su navodno locirani na računima u dvije banke u Bosni i Hercegovini.

Navodi se kako se istraga bliži kraju. Organizacija pod imenom ‘Opus Marie’ registrovana je kao udruženje u Federalnom ministarstvu pravde još u aprilu 2005. godine.